Vetelin Tuulivoima Oy

 

Vetelin Tuulivoima Oy

Vetelin Tuulivoima Oy on muodostettu Pohjanmaan Energiavarat Oy nimisestä yhtiöstä, joka on Katternön lepäämässä ollut hankeyhtiö. Yhtiön toimialana on kehittää, rakentaa ja omistaa tuulivoimaa Vetelissä ja lähialueella. Vetelin Energia Oy omistaa viidenneksen kyseisen yhtiön osakkeista. Muut osakkaat ovat  Katternö Kraft Oy Ab Pietarsaaresta sekä Kanteleen Voima Oy Haapavedeltä. Yhtiön toimitusjohtaja on Antti Vilkuna, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Stefan Storholm ja muut jäsenet Juha Kauppinen, Akke Kuusela sekä varajäsen Timo Honkanen. 

Yhtiöllä ei ole palkattua henkilöstöä, vaan toiminta perustuu asiantuntemuksen ostoon Vetelin Energia Oy:ltä ja Puhuri Oy:ltä, joka on Kanteleen Voima Oy:n tytäryhtiö ja erikoistunut tuulivoimapuistojen rakentamiseen ja käyttöön.

Vetelin alueen tuulivoimaolosuhteita on selvitetty eri yhteyksissä ja Vetelin Tuulivoima Oy on käynnistänyt hankeselvityksiä niiden pohjalta. Selvitysten edetessä tulee yhtiö pyytämään potentiaalisten alueiden maanomistajia keskustelutilaisuuteen tuulivoimaloiden rakentamiseksi.

Vetelin Tuulivoima Oy

 

Liitteitä ja linkkejä:

 

Perhonjokilaakso-lehti 10.7.2014.

Puhuri Oy

Oy Katternö Kraft Ab

Kanteleen Voima Oy